Öppettider


Konventets öppettider

Fredag 13 maj kl 12.00-02.00
Lördag 14 maj kl 11.00-02.00
Söndag 15 maj kl 11.00-17.00

Om konventet

ConFusion, är ett utav Sveriges största ideella event för östasiatisk populärkultur. Konventet arrangeras den 13-15 maj på Världskulturmuseet i Göteborg. Under evenemanget kommer det finnas live-framträdanden, filmvisningar, talkshows med spännande gäster, föreläsningar, paneler, cosplaytävlingar, tv-spelsturneringar, scenshower, dansuppträdanden, försäljare, utställare, brädspel, workshops, japanskt godis och så mycket mer!

Angående biljetter

Under museets ordinarie öppettider har allmänheten fri tillgång till museets utställningar och man kommer även kunna besöka ConFusions försäljarhall. För att delta i övriga aktiviteter och tider krävs det att du köpt biljett till konventet.

Barn under 13 år kommer in gratis i vuxens sällskap.

Mitt i centrala Göteborg

Om Världskulturmuseet

Vi är väldigt glada att vårt konvent återigen kommer husera på Världskulturmuseet i Göteborg.

Världskulturmuseet är en mötesplats med utställningar och arrangemang om vår samtida kultur och den rådande ställningen i världen runtomkring oss. Njut av kultur och mat i en fabulös omgivning.

Filmer, seminarium, festivaler, after work, workshops och livemusik – på världskulturmuseet får du uppleva mer än enbart utställningar.

Karta till sovsalen

På den här kartan visas vägen till sovsalen
Sovsalen: Skånegatan 14, 411 40 Göteborg, Sweden

Öppettider

Sovsalen
Fredag 13 maj kl 18.00-03.00
Lördag 14 maj kl 06.00-02.00
Söndag 15 maj kl 06.00-12.00

Bagagegarderob vid sovsalen
Fredag 13 maj kl 14.00-02.00
Söndag 15 maj kl 06.00-18.00

Duscharna
Fredag 13 maj kl 20.00-03.00
Lördag 14 maj kl 06.00-09.00
Lördag 14 maj kl 19.00-02.00
Söndag 15 maj kl 06.00-12.00

Här är länken till Sovsalsfoldern
I den hittar du mer specifik info om sovsalen, dess tgrivselregler etc

Om sovsalen

För dig som vill bo billigt under konventet så finns det sovsalsbiljetter att köpa via vårt biljettsystem, dessa köper du separat från inträdesbiljetten. Sovsalsplats för besökare är frivilligt och kostar 125 kronor.

Sovsalarna är klassrum på Katrinelundsgymnasiet som ligger 10 minuters gångväg från konventet, raka spåret. Dit kan man även ta spårvagnen, hållplatsen heter Ullevi Södra och är bra två hållplatser efter Korsvägen.

I sovsalen kommer de som köpt sovsalsbiljett att kunna sova bekvämt i klassrum där max 10 personer sover i varje klassrum. Vi garanterar en rymlig plats för dig, din madrass och resväska. Ni kommer såklart få tillgång till toaletter och duschmöjligheterna som skolan kan erbjuda. Det kommer att finnas tre typer av duschar. Dessa är kvinna/ ickebinär kvinna, man/ ickebinär man och slutligen en tredje enskild dusch för den som vill kunna duscha ensam.

Det rekommenderas att ta med något liggunderlag samt sovsäck tillsammans med egna toalettartiklar för att göra vistelsen så bekväm som möjligt.

Vi kommer att ha specifika allergifria sovsalar som ni kan be vår personal på plats att ni blir placerad i. I dessa sovsalar kommer det vara förbjudet med sprayprodukter (t.ex. hårspray) och citrusfrukter, men listan kommer att utökas utefter de behov de sovande i dessa rum har. Oavsett vilken sovsal man sover i så råder ett strängt nötförbud i alla sovsalens lokaler.

I år har vi satsat hårt på att öka kvalitén på sovsalsupplevelsen och vi kommer ha personal som ser över sovsalarna under konventets gång och vara på plats under sovsalens alla öppettider för att kunna bistå besökarna.

Då sovsalen är på en skola gäller svensk lag och då skall rökning ske utanför skolgården.

Då sovsalen öppnar senare än konventet på fredagen och stänger tidigare än konventet på söndagen så kommer vi att ha en bagagegarderob i sovsalslokalerna för alla sovsalsbesökares bagage. Så du behöver inte släpa med dig din packning till konventet utan kan lämna och hämta den direkt vid sovsalen.

Karta

Världskulturmuseet: Södra Vägen 54, Gothenburg

Transport

Via bil: Om du reser till ConFusion via bil finns det ett p-hus strax bakom museet. Du kan också välja att parkera i Focushuset som är beläget mitt emot Lisebergs huvudentré. Parkeringarna kräver mynt, kort eller att du laddar ned en specifik app för att betala via mobilen.

Via spårvagn eller buss: Närmaste hållplats till Världskultumuseet är Korsvägen. Detta är en av de tätaste trafikerade hållplatserna i Göteborg så se dig om noga när du korsar vägar och spår. Vänligen se Västtrafiks reseplanerare för att planera din resa här.

Via tåg: Åker du med fjärrtåg till ConFusion så är Göteborgs Centralstation närmsta station. Därifrån kan du ta dig vidare till Världskulturmuseet med spårvagn som avgår från Drottningtorget som är precis utanför centralstationens huvudingång. Du kan även ta dig dit med en uppfriskande promenad som tar cirka 25 minuter.

Färdas du med pendeltåg är närmsta station Lisebergsstationen. Därifrån kan du ta spårvagnen en hållplats till Korsvägen eller bara promenera, skillnaden är knappt 5 minuter.

Via flyg: För att ta dig till ConFusion från Göteborg Landvetter Airport (GOT) är det enklast att ta flygbussen till Korsvägen. För priser och mer information om flygbussarna hittar du  här.

Vi förvarar dina saker

Garderob

Har du shoppat så mycket att det blir tungt att bära, eller är det jobbigt att ha en väska på axlarna när du ska delta i någon aktivitet? Oavsett vad anledningen är så är du varmt välkommen till vår bemannade garderob för att lämna både små och stora saker under konventet – helt gratis!

Garderoben är öppen under konventets öppettider och du finner den på entréplan, under den stora trappan. Den är svår att missa!

Tänk på att ConFusion inte ansvarar för de saker du lämnar in, och ersätter inte försvunna eller skadade föremål.

Det bästa arbetslaget

Funktionär

ConFusion är ingenting utan våra fantastiska funktionärer, vill du vara en del av dessa fantastiska volontärer som gör allting möjligt, registrera dig på vårt personalsystem Glenn!

För mer information av vad det innebär att vara funktionär under ConFusion 2016, vänligen läs informationen under Funkis Info! Samt de olika teamen som finns på Glenn. Har du några frågor angående ett speciellt team tveka inte att ta kontakt med respektive arrangör.

Fråga oss gärna

Om ConFusion

Är du en förälder till ett barn som vill åka på ConFusion men är osäker på om du vill låta ditt barn åka? Vad är ett konvent? Vad är allt det här med Japan? Och är det tryggt för mitt barn? Som förälder kan det ibland vara svårt att hänga med i allt. Den här texten är till för att försöka reda ut lite frågor som ni som föräldrar ibland kan tänkas ha.

ConFusion är en ideell förening som bildades med syftet att arrangera ConFusion-konventet. Vi är ett trettiotal arrangörer och cirka 150 funktionärer; alla ideellt arbetande. Konventet arrangeras på och i samarbete med Världskulturmuseet. För mer information om museet, titta på deras hemsida www.varldskulturmuseet.se.

Så vad är då ett konvent? Jo, det är en sammankomst för folk med likasinnade intressen, i ConFusions fall är det östasiatisk populärkultur. Då detta intresse är rätt specifikt är det inte alltid man har vänner där man bor som har samma intresse och därför är det väldigt kul att åka på konvent. Då kan man träffa ungdomar från hela Sverige (och även från utlandet) som älskar anime, manga eller TV-spel och umgås, leka, spela och prata kring dessa aktiviteter.

ConFusion är ett alkohol- och drogfritt evenemang. Det är något vi tar på fullaste allvar. Det är inte tillåtet att berusa sig utanför området för att sedan gå in. Vi har en sträng kontroll på att bara våra betalande besökare får vistas på området.

Då vi har många besökare och stora lokaler är det viktigt att göra miljön så trivsam och trygg som möjligt, både för de som besöker och för de som arbetar. Därför har vi har ett fantastiskt sjukvårdsteam som ser till att besökarnas tar hand om sig själva och ett dedikerat säkerhetsteam som ser till att alla deltagare tar hand om varandra. Även museets personal kommer att finnas på plats hela helgen.

Tänk på att ditt barn måste ha med sig tillräckligt med pengar till mat då det inte ingår i entrépriset. På Världskulturmuseet finns en restaurang, Tabla, där serveras det olika maträtter hela helgen. Det finns även andra matställen i områdena runt VKM till olika priser. På grund av Tablas serveringstillstånd får man tyvärr inte äta medhavd mat inne på museet.

På ConFusion finns det ingen specifik åldersgräns, har vi en rekommendation att ditt barn är åtminstone 13 år gammalt på grund av att vissa aktiviteter riktar sig till en lite äldre målgrupp.

Dock är det endast en riktlinje och bör bestämmas av målsman beroende på barnets tidigare erfarenheter, mognadsgrad och sällskap under konventet.

Om det finns något mer du undrar över eller skulle vilja få svar på, så är du varmt välkommen att kontakta vår huvudarrangör Mattias på mattias.kallstrom@confusion.nu.