COSPLAY 2016

Cosplay på ConFusion 2016 

Cosplay innebär att gestalta karaktärer från spel, serier, böcker och filmer genom smink, kostymer och rekvisita. Denna fantastiska hobby har exploderat i popularitet över hela världen och är en självklar del av ConFusion 2016!

Förutom meet-ups, föreläsningar, cosplaylekar och annat kul erbjuder vi två tävlingar, ett direktkval till Cosplay-SM 2017 och en pepp-aktivitet som vi kallar FunWalk. Samtliga aktiviteter är gratis och självklart öppet för alla konventsbesökare i cosplay.

Läs mer här nedanför om hur du kan delta, och hur du anmäler dig till våra cosplayaktiviteter. Vi ser fram emot att få välkomna dig till konventsveriges roligaste cosplayfamilj!  heartvector2

Cosplay Funwalk – scenen är din!

Långt ifrån alla cosplayare tävlar. Därför bjuder vi in alla i cosplay att vara med i vår FunWalk – en möjlighet att visa upp dig på scen inför en fantastisk publik utan att vara med i en tävling.

Att ställa upp i FunWalk innebär att du inte kan vinna några priser, men också att du har färre regler att förhålla dig till. Du bedöms inte av någon och måste inte ha tillverkat din cosplay själv. Det viktigaste är att du är med oss, får visa din kärlek för karaktären och inte minst – har roligt!

Att delta i FunWalk är gratis för alla med en giltig biljett till ConFusion 2016 och du måste anmäla dig online senast tre timmar innan showen börjar för en garanterad plats. Tipsa dina vänner och peppa med oss i konventsveriges roligaste cosplayfest!

Cosplay Challenge – anta utmaningen!

Skapar du din cosplay själv och är sugen på en utmaning? Då är Cosplay Challenge något för dig!

I Cosplay Challenge tävlar du på egen hand mot andra cosplayare om en rad olika priser så som Best Cosplay, Best Craft, Best Character, Best Effects & Make Up samt Best Concept.

En domarpanel bedömer samtliga tävlande i en förbedömning och under tävlingen utifrån hantverk, inlevelse, koncept och leverans. Läs mer om våra domare här.

Att delta i Cosplay Challenge är gratis för alla med en giltig biljett till ConFusion 2016, och kräver att du anmäler dig online senast den 9 maj för att garantera en plats i tävlingen. Självklart är det tillåtet att ställa upp i såväl Challenge som Performance, men tänk på att tävlingarna ligger i anslutning till varandra och ombyten kan bli stressigt(!).

Ta chansen och anmäl dig till ConFusion Cosplay Challenge – vi är sjukt pepp på att få se din cosplay! Har du frågor så tveka inte att klicka här för att kontakta vårt cosplayteam.

Cosplay Performance – The Show Must Go On!

Älskar du att agera? Har du en idé till ett uppträdande i cosplay, själv eller tillsammans med andra?

I Cosplay Performance tävlar du som vill underhålla publiken och fånga deras uppmärksamhet genom skådespel, dans och sketcher.

Cosplay Performance döms av en domarpanel bestående av tre domare som ser till deltagarnas förmåga att underhålla, engagera och porträttera karaktärerna på scen.

Att delta i Cosplay Performance är gratis för alla med en giltig biljett till ConFusion 2016, och kräver att du anmäler dig online senast den 9 maj för att garantera en plats i tävlingen. Om ni tävlar som grupp krävs endast en anmälan, då den som gör registreringen blir kontaktperson för gruppen. Självklart är det tillåtet att ställa upp i såväl Challenge som Performance, men tänk på att tävlingarna ligger i anslutning till varandra och ombyten kan bli stressigt(!).

Fånga publikens jubel i Cosplay Performance! Har du frågor så tveka inte att klicka här för att kontakta vårt cosplayteam.

Photo by: Emma Andersson

Direktkval till Cosplay-SM 2017

ConFusion 2016 har den stora äran att i samarbete med Cosplay-SM erbjuda ett direktkval till Cosplay-SM 2017!

Detta innebär att en lycklig vinnare kvalar in till en av Sveriges största cosplaytävlingar direkt från ConFusion 2016. Finalen i Cosplay-SM går av stapeln tidig vinter/vår 2017 och är en av de största händelserna under det svenska cosplayåret. Preliminär tid och plats för direktkvalet är söndag 15/5, kl. 13.00 vid stora scenen.

Klicka dig vidare till vår dedikerade sida för direktkvalet till Cosplay-SM 2017 för att läsa mer information och hur du anmäler dig! Har du frågor så tveka inte att klicka här för att kontakta vårt cosplayteam.

Förvirrad? Kontakta ConFusions cosplayteam!

Om du har frågor, funderingar eller det råder oklarheter rekommenderar vi att du kontaktar vårt cosplayteam direkt genom att maila till cosplay@confusion.nu eller klicka på knappen nedanför för att använda vårt automatiska formulär. Ingen fråga är för liten eller för stor, och vi svarar mer än gärna på alla dina frågor!