E-spel

Här kommer det finnas konsolspel och andra roliga elektroniska aktiviteter så här kan du hitta allt du behöver för att tillfredsställa din aptit för spel.

Chilla med oss och lira lite Rock Band, skaka loss till Just Dance eller låt adrenalinet pumpa i någon av våra spännande turneringar. Det blir turneringar i spel som Mario Kart, Mortal Kombat och Smash för att nämna några få. Det blir allt mellan lättsamma partyspel och hardcore fightingspel.

Hit är alla spelare välkomna nya som gamla. Här kan nybörjare såväl som lite mer erfarna gamers slå sig ner för att spela.  Våra funktionärer här är väldigt måna om att alla skall känna sig extra välkomna och är du lite ny på tv-spel så fråga dem så får du all hjälp du behöver!

Activity

Inne i aktivitetsrummet så kommer det anordnas många olika aktiviteter! Det kommer att anordnas både lekar och tävlingar som äger rum under hela konventets gång.

Activity har förutom sitt rum en anslutande grästerrass utanför där vi kommer anordna utomhuslekar som kubb och annat kul. Om du under konventet har en idé på en lek du så kom bara och säg till en av funktionärerna så hjälper vi dig att få ihop det!

Föreläsningar & Paneler

I år har vi tagit fram ett större utbud paneler, föreläsningar och workshops än någonsin! Det kommer att bli en myriad av cosplay-profiler, erfarna föreläsare,  inom olika områden inom östasiatisk kultur, den svenska nördkulturen och angränsande ämnen.

Vi har försökt uppnå både variation, mångfald och inspiration med dessa ämnen och gäster vi bokat och vi hoppas att det kan finnas något för alla!

Har du förslag eller några idéer om bra paneler och föreläsare är du välkommen att mejla in förslag till melissa.nordstrom@confusion.nu Så gör hon sitt bästa för att kunna boka det just du vill se!

CF-Kiosken

Finns det något godare än godis? Finns det något intressantare godis än japanskt? We think not! Du har väl redan smakat Pocky? Om ja, har du någonsin ätit Pocky med annan smak än jordgubb och choklad? Om inte så är det hög tid att göra det!

Vi kommer att erbjuda både gott och spännande godis från landet känt som solens ursprung: Japan. Vi i kiosken hoppas kunna tillfredställa din nyfikenhet med ett annorlunda utbud av sötsaker: allt från gelégodis till karameller av grönt te och Pocky i olika smaker! För er som föredrar traditionella godsaker så kommer det även att finnas ett litet urval av ”vanligt” godis, för även det är gott!

Hoppas att du kikar förbi!

Biograf

Trött på konventsspring? Vill du sitta ner och slappna av framför en skön anime? Välkommen till biografen!

Här visar vi serier och långfilmer i en salig blandning. Det blir anime, men även live action, i form av dramaserier och långfilmer från mestadels Japan och Sydkorea. Vänta er även musikvideor och konserter från populära artister.

Vi kommer även att visa finalen av Eurovision Song Contest – Live!

Schema kommer att läggas upp så snart som möjligt.

Workshop

Om du gillar att pyssla så är det här platsen för dig! Kom och lägg pärlplattor; sy kattöron eller bara sitt och rita en stund. Det här är den kreativa delen av ConFusion där skaparglädjen är enorm. Om man behöver greja med sin cosplay så kommer det finnas möjligheter för det också.

Kanke-9078

KankSpank

En mycket seriös Gameshow. KankSpank är en japanskinspirerad gameshow där deltagarna kommer utsättas för diverse hemska (och väldigt underhållande) utmaningar för att kora vinnarnas vinnare. Så kom och se när Kanke och våra modiga deltagare svettas för att vinna titeln och era hjärtan. Vem vinner? Vem får utså en omgång KANKSPANK? Och den största frågan av alla, vem i hela världen är Kanke?

Besökarnas Försäljningsbord

Känner du att ditt Yoshi-gosedjur skulle få det bättre hos någon annan än att stå på hyllan och damma? Passar inte din cosplay längre och tror att någon annan skulle få glädje av den? Känner du att det skulle vara skönt att fylla på konventskassan? Då har du kommit helt rätt!

Besökarnas försäljningsbord (BFB) är stället där du kan sälja dina nördprylar som du inte längre använder. Det kan vara allt från lolitaacessoarer, mangapockets, animemerchendise, figuriner och spel… You name it!

Det enda du behöver göra är att sätta en prislappar på alla dina saker som skall säljas innan du kommer hit och sedan fylla i ett formulär på plats med kontaktuppgifter och vilka saker du lämnar in; sedan säljer vi dem åt dig!

För de saker som blir sålda så tar ConFusion 10% av säljpriset, blir föremålet inte sålt så kostar det dig inget! Man kan lämna in och hämta ut sina saker och eventuell förtjänst under hela konventet fram till söndag klockan 14:00.

8268358917_3a6b8432f5_k

Artist Alley

Här står svenska nördkulturens mest produktiva konstnärer och ställer ut sina verk! Besök dem och förundras över deras talang och skicklighet.

Artist Alley erbjuder kreativa personer en plats att visa upp och sälja sina egenproducerade alster. För att kunna ställa ut här så måste man ha köpt ett Artist Alley-pass, vilket du kan göra i vår webshop.

Eurovision Song Contest

Vi vet att det finns många utav våra besökare som vill se Eurovision Song Contest och därför kommer vi att visa den live på lördagen! Visningen kommer äga rum i vår största visningssal och vi kommer förutom själva sändningen att erbjuda bingobrickor, poängbrickor och andra små roligheter för de som vill ta tittandet till nästa nivå!

foto Elena Volotova